Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: "Europenii pierd miliarde de euro" din cauza sancțiunilor

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaSergueï Lavrov
Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Europenii au fost atrași în confruntarea cu Rusia și au pierdut monopolul agendei de integrare regională, în timp ce balanța puterii în Asia-Pacific este redistribuită în favoarea noilor actori, a declarat Serghei Lavrov la Conferința de la München.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Prin impunerea de sancțiuni împotriva Moscovei, țările Uniunii Europene au intrat în confruntare cu aceasta și suportă pierderi enorme, a declarat Serghei Lavrov la Conferința de Securitate de la Munchen.

"În timp ce europenii, după ce s-au lăsat atrași într-o confruntare stupidă cu Rusia, au suferit pierderi în valoare de miliarde de euro din cauza sancțiunilor impuse de dincolo de Atlantic, lumea a continuat să se schimbe repede", a spus el.

Serghei Lavrov a subliniat că această confruntare nu a dus la construirea unei Europe unite, în timp ce problemele vitale, cum ar fi eradicarea definitivă a terorismului și garantarea unei creșteri economice stabile, nu şi-au găsit soluții adecvate.

United States Vice President Mike Pence speaks during the Munich Security Conference in Munich, Germany - Sputnik Moldova
Tensiuni la München: SUA, UE și Germania, în pragul unui conflict major

Astfel, potrivit șefului diplomației ruse, UE a pierdut din punct de vedere practic monopolul agendei de integrare regională, în timp ce balanța puterii din regiunea Asia-Pacific este redistribuită în favoarea noilor centre ale spațiului eurasiatic.

În acest context, el a menționat că Uniunea Economică Eurasiatică (Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Rusia) a devenit o parte integrantă a peisajului geopolitic și că China a fost, de asemenea, activă în regiune.

„Beijingul lucrează activ la dezvoltarea Eurasiei, în special, prin realizarea inițiativei sale și Autostrada Belt și proiecte adecvate sunt elaborate în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS)“, a declarat Serghei Lavrov.

Angela Merkel a vorbit, de asemenea, la Conferința de la München, despre relațiile dintre Europa și Rusia, afirmând că UE nu ar trebui să întrerupă toate relațiile cu Moscova din punct de vedere geostrategic.

Fluxul de știri
0