Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasada SUA, în alertă: Atenționare pentru cetățenii americani aflați în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПосольство Америки в Молдове
Посольство Америки в Молдове  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanța diplomatică a SUA în Moldova atenționează cetățenii americani aflați pe teritoriul țării noastre în privința eventualității unor acțiuni de protest în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Ambasada Statelor Unite în Moldova a avertizat printr-un comunicat cetățenii americani aflați pe teritoriul țării noastre să fie precauți în eventualitatea unor proteste care ar putea avea loc în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie. Ambasada recomandă un șir de măsuri de precauția.

”Alegerile parlamentare sunt programate pentru duminică, 24 februarie. Ca și în anii trecuți, după alegeri ar putea avea loc manifestații publice ample. Chiar și demonstrațiile pașnice pot deveni periculoase în orice moment. Acțiunile publice de masă ar putea afecta traficul în oraș”, avertizează Ambasada în comunicat.

Măsuri de precauție:

Alegeri locale - Sputnik Moldova
Ar putea avea loc destabilizări în masă în Moldova, după alegeri? – Opinia politologului

An acest context, cetățenilor americani li se recomandă să evite zonele în care au loc aceste manifestații. De asemenea, să fie atenți în cazul în care se pomenesc pe neașteptate în apropierea unor întruniri sau acțiuni de protest. Americanii sunt îndemnați să monitorizeze presa locală, să nu iasă în evidență și să fie pregătiți pentru eventuale perturbări ale circulației și blocarea unor drumuri. Totodată, aceștia ar trebui să-și facă propriile planuri de securitate.

Ce l-a întrebat ambasadorul american pe președintele Dodon

Amintim că președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut ieri o întrevedere cu ambasadorul american în țara noastră, Dereck J. Hogan. Cei doi au discutat inclusiv aspecte ce țin de alegerile parlamentare din 24 februarie.

În cadrul discuției, ambasadorul american a vrut să afle ce crede președintele Dodon despre posibilele scenarii postelectorale, care ar putea destabiliza situația din țară. Președintele Dodon a ținut să precizeze că o eventuală destabilizare a situației nu este în interesul nimănui.

”Nu știm dacă va fi sau nu, dar înțelegem cu toții că acest lucru nu este în interesul nimănui, pentru că altfel pur și simplu ar putea destabiliza situația din țară”, a declarat Dodon.

Fluxul de știri
0