Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ar putea avea loc destabilizări în masă în Moldova, după alegeri? – Opinia politologului

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri locale
Alegeri locale - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul din cadrul Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter comentează probabilitatea unei destabilizări politice în Moldova după 24 februarie.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. În ultimul timp se fac auzite opinii, inclusiv printre experți, precum că după alegerile parlamentare Moldova ar putea intra într-o zonă de instabilitate politică. Chipurile, cei care vor pierde alegerile, nemulțumită de rezultatele alegerilor, va organiza acțiuni de protest sau chiar un „maidan moldovenesc”.

Industrie - Sputnik Moldova
O campanie electorală fără o miză reală: De ce 24 februarie nu va aduce schimbarea

O astfel de evoluție a evenimentelor este imposibilă într-o societate democratică, susține expertul din cadrul Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter.

„Ce înseamnă „nu-i vor satisface rezultatele alegerilor” și ce are maidanul cu toate acestea? Alegerile sunt alegeri, iar alegerile au rezultate. Dacă ați pierdut în alegeri, trebuie oare neapărat să vă luați la bătaie cu cei care au câștigat? Atunci la ce bun mai e și democrația?”, se întreabă expertul.

Revoltele în masă și mitingurile de protest interminabile ar putea genera în țară un haos politic și economic, afirmă analistul.

„Sfatul meu pentru mințile înfierbântate este să urmărească situația din Haiti, situația din Venezuela și să conștientizeze că rezultatele alegerilor merită un singur lucru: să fie recunoscute. Dacă nu ești pregătit măcar moral să recunoști rezultatele alegerilor, în acest caz nu mai poate fi vorba de structura democratică a societății”, a rezumat Bruter.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0