Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va livra energie electrică din 1 aprilie consumatorilor din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaМолдавский грэс
Молдавский грэс - Sputnik Moldova
Abonare
Patru companii și-au prezentat scrisorile de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice consumatorilor din Moldova.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Patru companii, trei din Republica Moldova și una din Ucraina, s-au arătat disponibile să livreze energie electrică consumatorilor din Moldova, în perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020. Este vorba despre companiile S.A. „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi Î.C.S. „TehGaz Grup” S.R.L.

Rețele electrice - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De unde va veni lumina în Moldova

Conform calendarului stabilit de procedura de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. pentru perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020, la 18 februarie 2019 s-a încheiat etapa de recepționare de către solicitant a scrisorilor de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice.

În termenul prestabilit în calendar au prezentat scrisori de intenție patru companii: S.A. „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi  Î.C.S. „TehGaz Grup”

Conform calendarului, până pe 21 februarie, Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” va crea lista potențialilor furnizori ce întrunesc toate cerințele tehnice, cărora li se vor expedia solicitări de prezentare a ofertelor în corespundere cu criteriile stabilite.

Ulterior, ofertele tecnico–economice recepționate urmează a fi evaluate în cadrul licitației cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu instrucțiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii și procedurile interne de reglementare a procesului inițiat, cu scopul identificării celei mai bune propuneri.

Potrivit Departamentului Relaţii Externe şi Comunicare „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”,  procedura va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare.

În prezent, clienții Gas Natural Fenosa plătesc pentru un kilowatt/oră (kW/h) 1,79 de lei.

Fluxul de știri
0