Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De unde va veni lumina în Moldova

© Sputnik / V. Kaushanov / Accesați arhiva multimediaRețele electrice
Rețele electrice - Sputnik Moldova
Abonare
Patru companii și-au manifestat intereseul de a livra energie electrică în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Conform procedurii de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către întreprinderile Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova, în urma recepţiei confirmărilor prezentate de potenţialii furnizori, care şi-au certificat intenţia de a participa la etapale următoare ale procesului lansat în acest sens, a fost creată şi aprobată lista potenţialolor furnizori. 

Compania Gas Natural Fenosa anunță într-un comunicat de presă că, aceste companii sunt: S.A „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” şi „ПАО Донбассэнерго”.

Электричество - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Consumatorii din nordul Moldovei ar putea plăti mai mult pentru electricitate

Pentru continuarea procesului, de către întreprinderile Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova companiilor respective le-au fost expediate solicitările de oferte. Potenţialii furnizori trebuie să prezinte solicitantului propunerile lor până pe data de 13 martie, ora 13:00, când în cadrul unei licitațiii în două runde, ofertele prezentate vor fi evaluate, validate și se va adjudeca câștigătorul.

Etapa finală prevede semnarea în termenul stabilit a noului contract de achiziţie a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare.


Fluxul de știri
0