Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine și cum poate solicita urna mobilă pentru a vota la domiciliu - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățeanul cu drept de vot care, din motive de sănătate, nu se poate deplasa până la secția de votare în ziua alegerilor, are dreptul să solicite urna de vot mobilă.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Cetățeanul cu drept de vot care din motive de sănătate sau aflat în detenție provizorie, nu se poate deplasa la secția de votare, poate cere să voteze la domiciliu, doar dacă va face o solicitare în scris.

În acest caz, potrivit Codului electoral al Republicii Moldova, biroul electoral al secției de votare va numi cel puțin doi membri ai biroului care se vor deplasa cu o urnă de vot mobilă și cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul. Astfel, cetățeanul cu drept de vot va avea posibilitatea să-și exprime opțiunea.

Legea spune că cererile pot fi depuse cu două săptămâni înainte de ziua votării. Termenul limită este sâmbătă, 23 februarie, ora 18.00.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Alegeri parlamentare: Unde pot vota moldovenii din Rusia - adresele secțiilor de votare

Totodată, puteți solicita urna și în ziua votării, cererile sunt acceptate până la ora 15.00. În acest caz va trebui să anexați la cerere și un certificatul medical care atestă că dumneavoastră nu vă puteți deplasa la secția de votare.

Urna mobilă poate fi solicitată doar de cetățenii cu drept de vot care în ziua alegerilor se vor afla în țară, prevederea nu îi vizează și pe cei de peste hotarele țări.

Fluxul de știri
0