Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri parlamentare: Unde pot vota moldovenii din Rusia - adresele secțiilor de votare

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Abonare
La alegerile parlamentare și referendumul din 24 februarie, pe teritoriul Federației Ruse vor fi deschise 11 secții de votare.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Alegerile din 24 februarie: Unde pot vota moldovenii din Italia

Tot pe data de 24 februarie 2019, în Moldova va fi organizat și un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Anul acesta, pentru desfășurarea scrutinului electoral, în afara țării vor fi deschise 125 de secții de votare, cu 25 mai mult decât la alegerile prezidențiale din 2016. În același timp, pentru a evita epuizarea numărului de buletine de vot, pentru fiecare secție din străinătate vor fi distribuite până la 5000 de buletine, și nu 3000 cum a fost până în prezent.

În Federația Rusă vor fi deschise 11 secții de votare

La alegerile parlamentare și referendumul din 24 februarie, pe teritoriul Federației Ruse vor fi deschise 11 secții de votare, câte două în Moscova și Sankt Petersburg și câte o secție de votare în orașele Krasnoiarsk, Nijnevartovsk, Soci, Kursk, Tula, Novosibirsk și Kaliningrad.

Iată adresele unde vor fi amplasate secțiile de votare:

  • Moscova: str. Rojdestvenka, 7, sediul Ambasadei și  str. Rojdestvenka 11/4, bl. 1/4, Institutul de Arhitectură;
  • Sankt-Petersburg: str. Zagorodnîi prospect 52 și Arsenalinaia naberejnaia, 13/1 , Administraţia Raionului Kalinin;
  • Krasnoiarsk: Dtr. Molokova, 37A;
Печать избирательных бюллетеней для референдума - Sputnik Moldova
Societate
Alegerile din 24 februarie: Buletinele de vot vor fi securizate la maximum
  • Nijnevartovsk: str. Mira 31A;
  • Soci: str. Pirogova 34/1;
  • Kursk: str. Radișev 33, Universitatea de Stat;
  • Tula: str. Epifanscaia 189.
  • În orașele Novosibirsk și Kaliningrad informația va fi prezentată pe măsura identificării în timpul cel mai apropiat a spațiilor necesare.

    În ziua alegerilor, secțiile de votare se vor deschide la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. În caz de necesitate, activitatea acestora poate fi prelungită cu maxim două ore.

    Fluxul de știri
    0