Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu s-a răzgândit: Ședința în Parlament a fost anulată

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Biroului Permanent al Parlamentului, care urma să aibă loc astăzi la ora 14:00, a fost anulată.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Ședința Biroului Permanent al Parlamentului, care urma să se desfășoare astăzi, a fost anulată, au declarat  pentru Sputnik responsabili de la Direcția Generală Comunicare și Relații Publice. Motivele anulării ședinței nu au fost făcute publice.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a decis la începutul săptămânii să convoace, miercuri, 20 februarie, la ora 14:00, ședința Biroul Permanent al Parlamentului. Biroul Permanent urma să se convoace cu patru zile înainte de alegerile parlamentare ordinare.

Заседание Парламента 14.12.2018  - Sputnik Moldova
Politică
Urgent: Andrian Candu convoacă Biroul Permanent al Parlamentului

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporțional și majoritar – într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

La începutul lunii februarie Parlamentul a fost convocat în sesiunea de primăvară-vară. În această sesiune, Legislativul s-a întrunit doar într-o singură ședință plenară, pe data de 7 februarie. În acea zi, deputații au votat mai multe numiri în funcție, dar și unele proiecte, în prima lectură, cu tentă socială.

Fluxul de știri
0