Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fenomen periculos care le dă bătăi de cap oamenilor legii din Moldova - detalii

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane au fost arestate pentru fabricarea și comercializarea cărților de identitate românești și permiselor de conducere auto moldovenești.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik, C.S. Sputnik Moldova a mai scris anterior despre acest fenomen periculos - fabricarea și comercializarea actelor oficiale false. Atunci Poliția de Frontieră l-a reținut pe un bărbat care încerca să părăsească țara cu o carte de identitate românească falsă. Iată că astăzi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale anunță despre reținerea a două persoane, cercetate penal pentru fabricarea și comercializarea documentelor oficiale. Acestea se vor afla în arest preventiv 30 de zile.

Potrivit oamenilor legii, suspecții au fost documentați în intervalul noiembrie 2018 - februarie 2019, perioadă în care au confecționat și vândut mai multe documente oficiale falsificate.

Aceștia aveau tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari, iar ulterior vindeau actele la un preț convenit din timp (cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești).

PTF Sculeni - Sputnik Moldova
Fenomen periculos: Afacerea ilegală care le scapă autorităților?

Ca rezultat al măsurilor întreprinse, pe 15 februarie 2019, la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate cinci permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu vădite semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă (blanchete, hârtie și peliculă specială).

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0