Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

State ostile Rusiei determină giganţii de „social media” să cenzureze presa rusească

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaOficiul RT în Moscova
Oficiul RT în Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, Facebook a suspendat paginile unor proiecte media derulate de Maffick Media, care este parțial deținută de agenția video Ruptly, o filială a RT.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Blocarea conturilor de Facebook ale agenţiei RT indică presiuni fără precedent și nedisimulate asupra presei rusești. Autoritățile țărilor ostile Rusiei influenţează multe companii mari care furnizează servicii de social media să exercite presiuni asupra presei rusești, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik Internaţional.

Andrei Svințov - Sputnik Moldova
Rusia
Deputat în Duma de Stat despre blocarea conturilor Sputnik pe Facebook: E doar începutul

„Presiunea asupra presei rusești, presiune fără precedent și nedisimulată, este evidentă. În al doilea rând, nu este un secret faptul că, din păcate, multe companii mari care furnizează servicii în domeniul rețelelor sociale și în alte formate digitale, sunt, de asemenea, influenţate de autoritățile țărilor neprietenoase, [fiind folosite] ca un instrument prin care se exercită presiuni asupra presei rusești”, a declarat Peskov reporterilor, răspunzând la o întrebare legată de blocarea recentă a paginilor RT.

Potrivit acestuia, astfel de acțiuni „conduc la pierderea încrederii și, probabil, afectează grav reputația acestor companii internaționale mari şi respectate”.

Anterior, Margarita Simonian, redactorul-șef de la agenţiile Sputnik și RT, a declarat că suspendarea conturilor de Facebook deţinute de Maffick Media reprezintă un semn de „confruntare geopolitică deschisă”, în cadrul căreia platformele media sunt folosite ca „unelte”.

Simonian a subliniat că Facebook nu a primit plângeri cu privire la videoclipurile de pe paginile suspendate sau la conținutul lor în general.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0