Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputat în Duma de Stat despre blocarea conturilor Sputnik pe Facebook: E doar începutul

© Sputnik / Фотохост ШОС / Accesați arhiva multimediaAndrei Svințov
Andrei Svințov - Sputnik Moldova
Abonare
Aceștia sunt doar primii pași ai atacului cibernetic în masă întreprins de rețelele de socializare controlate de administrația SUA asupra mass-media incomode.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Occidentul este gata să se opună prin orice metode față de tot ce ține de Rusia, spune deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Andrei Svințov comentând blocarea de către Facebook a sute de pagini și conturi, inclusiv cele ale agenției Sputnik.

RT-Chefredakteurin Margarita Simonjan - Sputnik Moldova
Rusia
Simonian cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik

Potrivit lui Svințov, aceștia sunt doar primii pași ai atacului cibernetic în masă întreprins de rețelele de socializare controlate de administrația SUA asupra mass-media incomode.

„Acest atac asupra Rusiei va continua încă mult timp. Acuzațiile pe care le auzim în fiecare zi precum că Rusia „se amestecă”, „face propagandă” pe teritoriile Occidentului prin intermediul jurnaliștilor RT și agenției Sputnik sunt permanent pe agenda zilei. De aceea blocarea în masă a conturilor sunt doar primii pași întreprinși de Facebook. Dacă anterior erau unele cazuri haotice, acum este vorba de un „debut” al jucătorilor globali americani”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, este bine că Rusia își are propriile rețele de socializare. Svințov a menționat că la ora actuală se discută activ necesitatea creării pe teritoriul Rusiei a unei infrastructuri de telecomunicații mai sigure care să le permită cetățenilor să beneficieze de servicii mobile și de internet mai calitative. Acest lucru se va realiza în următorii 5 – 10 ani.

Страница социальной сети Фейсбук на экране компьютера. - Sputnik Moldova
Societate
Facebook a eliminat paginile Sputnik: Agenția consideră că este vorba de cenzură

„În ceea ce privește Facebook și alte rețele, sunt sigur că presiunile și tot soiul de restricții din partea serviciilor și rețelelor sociale vor continua. Cred că, peste puțin timp, conturile cetățenilor Federației Ruse vor fi blocate pur și simplu pentru a sista total apariția oricărei informații despre Rusia sau a informațiilor care resping opiniile false despre ruși și despre politica Rusiei la nivel internațional”, a adăugat deputatul.

Anterior, șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat că au fost eliminate ”364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea coordonată în activități nedemne de încredere, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est".

Totodată, compania a eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram din cauza că titularii acestor conturi „se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.

Centrul de presă Sputnik a declarat că acțiunile motivate politic ale companiei Facebook care a eliminat peste 500 de conturi ce au legătură cu Rusia, inclusiv șapte pagini ale agenției Sputnik, trebuie calificate drept cenzură.

Fluxul de știri
0