Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua „X” este tot mai aproape: Poliția Capitalei stă de-a gata

© Sputnik / Miroslav RotariSecție de votare. Fotografie de arhivă
Secție de votare. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima zi a acestei săptămâni vor avea loc alegerile parlamentare și referendumul consultativ republican. Șeful adjunct al Poliției Capitalei a spus cum se pregătesc oamenii legii pentru asigurarea ordinii publice în ziua alegerilor.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Poliția Capitalei este pregătită pentru a asigura ordinea publică pe 24 februarie, când în țară se vor desfășura alegerile parlamentare și referendumul consultativ, a comunicat, în cadrul ședinței săptămânale de luni a serviciilor municipale, Silviu Mușuc, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Chișinău.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Alegeri parlamentare: Unde pot vota moldovenii din Rusia - adresele secțiilor de votare

Acesta a spus că poliția este pregătită pentru a asigura transportarea la sfârșitul săptămânii a buletinelor de vot și supravegherea acestora până la încheierea alegerilor. În Chișinău și suburbii există forțe suficiente pentru menținerea ordinii publice.

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporțional și majoritar, într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională vor fi aleși 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale vor fi aleși 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0