Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce face mafia drogurilor la Anenii Noi – Video

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота экспертно-криминалистического центра УВД по Приморскому краю
Работа экспертно-криминалистического центра УВД по Приморскому краю - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O grupare infracțională specializată în comercializarea drogurilor a fost anihilată de către procurorii PCCOCS și angajații INI al IGP.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik, S. P. O grupare infracțională, specializată în prepararea și comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată în urma acțiunilor întreprinse de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații.

Carabinieri - Italia - Sputnik Moldova
Camorra, 30 de persoane afiliate clanului mafiot, arestate în timpul unei razii în Napoli

PVP este un drog sintetic - analogul unui drog puternic. Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acțiunea de distrugere a organismului este mult mai rapidă. Pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 300-400 de lei, pentru 1 gram de PVP – 800-1000 de lei.

Efectul consumării acestui tip de substanțe etnobotanice are un impact negativ asupra psihicului persoanei, provocând stări agresive, halucinații și creând dependența puternică.

În perioada de documentare au fost inițiate mai multe măsuri speciale de investigații, având scopul stabilirii tuturor membrilor a grupului criminal, implicați nemijlocit în transportarea și comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari, în orașul Anenii Noi.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială la Anenii Noi: Au intervenit luptătorii Fulger - Video / Foto

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a  măsurilor speciale de investigații, au fost acumulate probe, care demonstrează implicarea în comiterea infracțiunii a patru persoane, care aveau roluri atât la comercializarea drogurilor, cât și la realizarea acestora. 

În data de 15 februarie 2019, au fost reținute în flagrant patru persoane în timp ce comercializau drogurile. În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri de tip PVP, utilaje artizanale de consumare a drogurilor și mijloace bănești obținute din activitățile tenebre.

Totodată, în cadrul cauzei penale, investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței transnaționale a substanțelor etnobotanice, în vederea destructurării întregului grup criminal și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

În data de 17 februarie 2019, persoanelor reținute le-a fost aplicată măsura preventivă  sub formă de arest pe un termen de 30 zile.

Pentru infracțiunile comise făptuitorii, riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 până 15 ani.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0