Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială la Anenii Noi: Au intervenit luptătorii Fulger - Video / Foto

Abonare
În cadrul unei operațiuni speciale, oamenii legii i-au reținut pe membrii unei grupări din Anenii Noi - a fost nevoie de intervenția luptătorilor ”Fulger”.

CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Membrii unei familii din Anenii Noi au fost reținută de polițiști și procurori, cu sprijinul luptătorilor ”Fulger”. Aceștia sunt cercetați penal pentru producerea și comercializarea drogurilor în raza raionului Anenii Noi, precum și pentru deținere ilegală de arme și muniții.

”Activitatea ilegală a unei familii din Anenii Noi,  care aprovizionau șoferii de taxi cu droguri, a fost deconspirată de polițiști și procurori”, informează Poliția printr-un comunicat.

Aceștia au fost documentați pe parcursul a trei luni, polițiștii și procurorii au derulat o amplă operațiune specială. Astfel, au fost obținute probe pertinente care demonstrează faptul producerii și comercializării drogurilor, precum și posesia ilegală de arme și muniții.

Poliția precizează că liderul grupării este un bărbat de 37 de ani, care acționa împreuna cu soția sa de 35 de ani, ambii fiind locuitori ai raionului Anenii Noi. Aceștia sunt fondatori și administratori ai unei întreprinderi cu activitate în domeniul transportării pasagerilor. Ei produceau și distribuiau droguri de tip etnobotanice în aria raionului, în special în rândul șoferilor de taxi.

НЦБК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mascații de la CNA încheie săptămâna de lucru cu o reținere într-un mega-dosar

Membrii familiei au creat o schemă bine pusă la cale prin care distribuiau drogurile persoanelor de încredere pentru a fi comercializate. Totodată, oamenii legii au aflat că și fratele liderului grupării, de 32 de ani, comercializa droguri, activând ca șofer de taxi. Acesta avea rolul de a le vinde droguri altor șoferi de taxi precum și clienților acestuia, astfel punând în pericol viața și sănătatea pasagerilor și pietonilor, deoarece drogurile erau consumate de către șoferi în timpul serviciului, chiar în timp ce conduceau mijlocului de transport.

Poliția declară că au fost identificați alți doi bărbați, de 44 și 47 de ani, care primeau în fiecare zi peste 100 de doze pe care le comercializau la prețul de 150 lei per doză.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune de amploare a CNA la Sănătate: Au fost reținuți mai mulți șefi

Ca rezultat al descinderilor, cinci persoane au fost reținute, au fost ridicate droguri de tip etnobotanic cu masa totală de aproximativ 700 de grame, repartizate în doze pentru comercializare, doua pistoale pneumatice, peste 131 de mii de lei, 4159 de euro, 350 de dolari și 18 telefoane mobile.

De asemenea, au fost ridicate două automobile de model Dacia Logan, existând bănuiala că ar fi fost procurate, la finele anului 2018, de către liderul grupării pe banii obținuți din activitatea criminală și pentru desfășurarea în continuare a acesteia, asupra cărora urmează să se aplice sechestrul.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani. Cercetările continua pentru a fi stabili toate persoanele implicate în această grupare.

Fluxul de știri
0