Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără motive de îngrijorare: Bani pentru pensii și alte prestații sociale sunt îndeajuns

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Veniturile la bugetul asigurărilor sociale de stat, în luna ianuarie, au depășit cheltuielile cu 230,8 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Conform Raportului operativ privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat, în luna ianuarie, în bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS) au fost acumulate venituri în sumă de peste 1,99 de miliarde de lei, ce reprezintă o executare a prevederilor anuale la nivel de 9,1 la sută.

Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Politică
Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, votată în lectură finală

Contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de 982,7 milioane de lei sau 7,7% comparativ cu suma anuală aprobată de 12,77 de miliarde de lei.

Transferurile de la bugetul de stat s-au finanţat în sumă de peste un milion de lei, în corespundere cu cererile de finanţare. Din această sumă, 514,4 milioane de lei sunt destinați plății prestaţiilor de asistenţă socială şi altor plăţi, care conform legislaţiei sunt finanţate din bugetul de stat. Acestea au constituit 9 la sută din suma anuală aprobată de peste 5,73 de milioane de lei. Alți 490 de milioane de lei sunt destinați pentru acoperirea deficitului de venituri proprii. Acestea au constituit 17,3 la sută din suma anuală aprobată de peste 2,83 de miliarde de lei.

Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada raportată au fost executate în sumă de aproape 1,77 de miliarde de lei sau 8,2 la sută  comparativ cu suma anuală aprobată de peste 21,42 de miliarde de lei.

Astfel, veniturile au depășit cheltuielile executate ale bugetului asigurărilor sociale de stat cu 230,8 milioane de lei.

Soldul mijloacelor băneşti la conturile CNAS la situaţia 1 februarie 2019 a constituit 594,6 milioane de lei.

Fluxul de știri
0