Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis, anunț cu privire la Brexit: Important pentru moldovenii cu cetățenie română

CC0 / Pixabay / Tumisu / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Klaus Iohannis a declarat cu referire la Brexit că este în favoarea unei retrageri ordonate şi în favoarea aprobării Acordului negociat.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă, la Conferinţa internaţională de Securitate de la Munchen, că, în ceea ce privește Brexitul, ”lucrurile au devenit mai complicate decât ne aşteptam”.

Brexit - Sputnik Moldova
Ministrul pentru Brexit: Ieşim pe 29 martie fără un acord. UE: „Nu vom renegocia acordul”

"Am discutat anul trecut foarte mult despre Brexit. Nouă, UE 27, ne pare rău că această decizie a fost luată prin referendum. Respectăm această decizie, dar asta nu înseamnă că sărbătorim. Este o problemă uriaşă. (...) Acordul este unul bun. Eu îl consider un acord foarte bun. Acum aşteptăm aprobarea din partea Marii Britanii. Lucrurile au devenit mai complicate decât ne aşteptam”, spus Iohannis, potrivit stiridiaspora.ro.

El a subliniat că nimeni nu are un răspuns acum cum se va produce ieşirea Marii Britanii din UE, dar toţi ar prefera o retragere ordonată, o aprobare a Acordului, care este cel mai bun acord posibil.

”În negocierile politice şi economice este imposibil să găseşti o soluţie ideală pentru ambele părţi. Mereu ai nevoie de un compromis şi acestea sunt negocierile şi am găsit un compromis bun. (...) Aceste chestiuni vor fi clarificate în următoarele săptămâni, pentru că ceasul ticăie - 29 martie este data limită - şi trebuie să avem un răspuns până atunci", a spus președintele român.

Referindu-se la relația UE cu Marea Britanie, el a afirmat că, indiferent care va fi scenariul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relaţiile viitoare ale UE cu această ţară vor fi bune.

"Dacă vom avea o retragere ordonată sau fără un acord vom vedea, dar relaţiile viitoare sunt extrem de importante pentru noi toţi şi aici toţi suntem de acord că vom avea relaţii bune în viitor cu Marea Britanie", a punctat şeful statului român.

Fluxul de știri
0