Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile din 24 februarie: Unde pot vota moldovenii din România - adresele exacte

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Pe teritoriul țării vecine, România, la alegerile parlamentare și referendumul din 24 februarie vor fi deschise 12 secții de votare.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Alegerile din 24 februarie: Unde pot vota moldovenii din Italia

Tot pe data de 24 februarie 2019, în Moldova va fi organizat și un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Anul acesta, pentru desfășurarea scrutinului electoral, în afara țării vor fi deschise 125 de secții de votare, cu 25 mai mult decât la alegerile prezidențiale din 2016. În același timp, pentru a evita epuizarea numărului de buletine de vot, pentru fiecare secție din străinătate vor fi distribuite până la 5000 de buletine, și nu 3000 cum a fost până în prezent.

În România vor fi deschise 12 secții de votare

Pe teritoriul țării vecine, România, la alegerile parlamentare și referendumul din 24 februarie vor fi deschise 12 secții de votare.

Secțiile de votare vor fi amenajate pe următoarele adrese în orașele:

Bucureşti – 2 secţii de votare: sediul misiunii, Aleea Alexandru nr.40, sector, 1, și str. Emanoil Porumbaru nr. 89, parter, sector 1;

Iaşi: sediul misiunii, Str. Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, zona Copou;

Местные выборы 2018  - Sputnik Moldova
Alegeri în Moldova: Detaliile la care trebuie să fii atent când intri în secția de votare

Galaţi: Sediul Universităţii „Dunărea de Jos”, str. Domnească nr. 47;

Timişoara: Colegiul Naţional de Artă ”Ion Vidu”, str. Cluj nr. 12;

Braşov: Casa de Cultură a Studenţilor, str. Memorandumului nr. 39;

Cluj: Casa de Cultură a Studenţilor, Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3;

Constanţa: Universitătea „Ovidius”, bd. Mamaia nr. 124, Aleea Universității nr.1;

Bacău: Universitatea “Vasile Alecsandri”, Calea Mărăşeşti 158;

Suceava: Universitatea “Ştefan cel Mare”, str. Universităţii 13;

Craiova: Universitatea Craiova, str. Alexandru Ioan Cuza 13;

Sibiu: Școala ”Regina Maria”, str. Zaharia Boiu, nr. 1.

În ziua alegerilor, secțiile de votare se vor deschide la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. În caz de necesitate, activitatea acestora poate fi prelungită cu maxim două ore.

Fluxul de știri
0