Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: „Nu există state cu adevărat independente în lume”

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Europa nu se poate opune desfășurării rachetelor americane, chiar dacă este un lucru contrar intereselor acesteia, pentru că nicio țară nu poate fi cu adevărat independentă în aceste vremuri, a declarat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 16 feb – Sputnik, Doina Crainic. Președintele rus consideră că „lumea modernă este o lume a interdependenței” și că în prezent nu există țări cu adevărat independente.

„Credeți că țările europene doresc rachete în Europa? Nimeni nu îşi doreşte. Dar ei tac. Unde este suveranitatea lor?”, a întrebat Putin în timpul vizitei sale la Soci.

Potrivit lui Putin, Parlamentul European ia mai multe decizii în numele țărilor membre decât lua altă dată „Sovietul Suprem al URSS în numele republicilor constituente”.

„Nu există state cu adevărat independente în lume”, a declarat preşedintele rus, citat de RT

Putin și Lukașenko - Sputnik Moldova
Lukașenko și-a anulat plecarea la Munchen pentru o discuție cu președintele rus

Lideri din Rusia, Turcia și Iran s-au întrunit pe 14 februarie în orașul Sochi pentru a discuta modalități de a pune capăt crizei din Siria. Întâlnirea a avut loc în contextul discuțiilor ostile stârnite în urma unei întruniri în Varșovia dintre reprezentanţi ai SUA și aliații lor, unde au vorbit despre implicarea lor în Orientul Mijlociu.

În cadrul întrevederii de la Soci, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său iranian Hassan Rouhani și-au exprimat îndoiala cu privire la planul Washingtonului de a retrage trupele staționate cu forțele kurde în nordul Siriei. Însă Putin a părut a fi cel mai încrezător că totuşi aceasta se va întâmpla în curând.

După încheierea summitului legat de Siria, Putin a rămas la Soci pentru a purta discuții cu liderul belarus Alexander Lukashenko.

Fluxul de știri
0