Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chemări la nesupunere în Franța: ”Vestele galbene” au reluat protestele - live

© AFP 2024 / ZAKARIA ABDELKAFIПротест "желтых жилетов" в Париже
Протест желтых жилетов в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
O parte dintre protestatari au chemat mulțimea să nu se supună poliției și să ocupe Place de l'Étoile (Piața Stelei) din Paris. Acțiuni de protest vor avea loc și în regiunea Bretania, în Nantes, Bordo, Lyon, Strasbourg și alte orașe franceze.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. În Franța, ”vestele galbene” au ieșit, pentru a 14-a oară, la acțiuni de protest. Astfel, în acest weekend se împlinesc exact trei luni de proteste în masă neîntrerupte, care au început pe 17 noiembrie 2018.

Potrivit RT France, în Paris sunt așteptate demonstrații și sâmbătă, și duminică. Astăzi ”vestele galbene” vor manifesta în apropiere de Palatul Elisee, iar mâne vor marca trei luni de proteste la Arcul de Triumf.

Protestatari - Franța - Sputnik Moldova
Paris: Protestatar cu mâna ruptă de grenadă lacrimogenă - Violenţe asupra Vestelor Galbene

Sunt planificate acțiuni de protest și în alte regiuni ale țării. În Bretania se așteptată că vor participa între 2500 și 5000 de protestatari. Comercianții și-au închis magazinele de frica unor dezordini.

Unii protestatari au făcut apeluri la răscoală și nesupunere poliției pe Facebook, dar și la blocarea Place de l'Étoile pe un termen nelimitat. Alții însă pledează pentru întruniri pașnice, comunică Sputnik France.

Potrivit postului de televiziune francez LCI, aproximativ 1.300 de ofițeri de poliție, jandarmi și pompieri au fost răniți de la lansarea mișcării.

În weekendul trecut, explozia unei grenade lacrimogene, lansată, cel mai probabil, de poliţie, i-a rupt mâna unui protestatar.

Fluxul de știri
0