Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Paris: Protestatar cu mâna ruptă de grenadă lacrimogenă - Violenţe asupra Vestelor Galbene

© SputnikProtestatari - Franța
Protestatari - Franța - Sputnik Moldova
Abonare
Cel de-al 13-lea protest al Vestelor Galbene de la Paris a devenit mai violent, numărul ciocnirilor dintre protestatari și poliție a crescut, potrivit rapoartelor.

CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Unui participant la cel de-al 13-lea protest al Vestelor Galbene de la Paris i-a rupt mâna o grenadă de gaze lacrimogene GLI-F4 în fața Adunării Naționale, a raportat corespondentul Sputnik aflat pe teren.

Incidentul a avut loc în fața Adunării Naționale, la o scenă a unor tensiuni între poliție și protestatari, a raportat corespondentul.

AVERTISMENT: Următoarele imagini sunt grafice și pot fi sensibile pentru unii.

Persoana vătămată a fost adusă în grabă la un spital. Conform informaţiilor neconfirmate, victima a luat grenada în mână, în timp ce corespondentul Sputnik raportează că toată lumea de la faţa locului spune că nu a făcut-o. Locul incidentului este cuprins de mișcări haotice și nu este clar cum s-a întâmplat.

Grenada de gaze lacrimogene GLI-F4 conține o încărcătură explozivă formată din 25 g de TNT. Aceasta este utilizată de oamenii legii din Franța începând cu 2011.

Scurte ciocniri au izbucnit pe Champs-Elysees între protestatari și forţele de ordine, iar ultimii au folosit bastoane și spray-uri de piper. Poliția a înconjurat apoi protestatari de la Paris, avansând în fața lor, precum și pe părți, potrivit rapoartelor.

La începutul lunii ianuarie, opt persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au suferit răniri în timpul actului 11 al mitingurilor antiguvernamentale ale Vestelor Galbene, la care au participat circa 4.000 de persoane.

Fluxul de știri
0