Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile din 24 februarie: Buletinele de vot vor fi securizate la maximum

© Sputnik / Miroslav RotariПечать избирательных бюллетеней для референдума
Печать избирательных бюллетеней для референдума - Sputnik Moldova
Abonare
Securizarea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie se face pentru a nu admite falsificarea acestora.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie au 14 semne de securitate. Securizarea buletinelor de vot se face pentru a nu admite falsificarea acestora.

”Buletinul de vot cuprinde 14 semne de securitate ca să nu poată fi înlocuit”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

Președintele CEC a mai anunțat că pentru alegerile parlamentare și referendumul consultativ vor fi tipărite peste 11 milioane de buletine de vot.

Russu a precizat că buletinele de vot ce urmează să fie trimise la cele 125 de secții de votare de peste hotare au fost deja tipărite.

”Începând din 12 februarie, CEC este gata să le transmită la destinație”, a declarat președintele CEC.

Печать избирательных бюллетеней для референдума - Sputnik Moldova
Societate
Iată cum va arăta buletinul de vot pentru circumscripția națională

Buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă, iar acestea se vor deosebi prin culoare. Cele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională - culoare gri afumat.

În cazul referendumului republican consultativ: buletinul care va conține întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” - va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” -  va avea culoarea bej.

Fluxul de știri
0