Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămâna viitoare, buletinele de identitate provizorii vor fi eliberate gratuit

© Sputnik / Miroslav RotariBuletin de identitate
Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua de 24 februarie, când în Moldova au loc alegeri parlamentare, angajații Agenției Servicii Publice se vor afla la muncă, pentru a elibera acte de identitate celor care vor să voteze.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) le va elibera cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot acte de identitate necesare pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie, conform legislației în vigoare.

Potrivit unei note informative a ASP, duminică, 24 februarie, a fost declarată zi lucrătoare pentru angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. Angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate în intervalul orelor 7.00 – 21.00.

Pașaport - Sputnik Moldova
Societate
Nu vom mai plăti pentru programarea prealabilă la perfectarea pașaportului

În perioada 19 - 24 februarie, buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat gratuit, la solicitare, cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot, care nu dețin act de identitate sau al căror buletinul de identitate nu este valabil. Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă informațiile cu privire la datele personale și modificarea lor se regăsesc în Registrul de Stat al Populației.

Cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate  în perioada  24 ianuarie – 21 februarie, indiferent de termenul de acordare a serviciului solicitat și tariful achitat, pot ridica actul de identitate până la data de 22 februarie, inclusiv.

De asemenea, la solicitarea cetățenilor care vor comanda buletinul de identitate în zilele de 22 și 23 februarie, concomitent li se va elibera, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu, pentru a participa la scrutinul electoral.

Fluxul de știri
0