Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ghid video despre pașii de acces la medicamentele gratuite

Abonare
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat un ghid video în care descrie pașii de acces la medicamentele eliberate în mod gratuit în farmacii.

Din 1 februarie, cetăţenii asigurați din Moldova beneficiază de cel puţin un medicament gratuit din lista celor compensate. Aceste preparate sunt destinate tratamentului celor mai frecvente maladii.

Prescrierea medicamentelor compensate se efectuează de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi şi pediatri ai prestatorilor de servicii medico-sanitare contractaţi de către CNAM, indiferent de forma juridică de organizare.

Аптека - Sputnik Moldova
Ce condiții trebuie să respecte pacientul dacă vrea medicamente gratuite

La prezentarea reţetei pentru medicamentele compensate, în mod obligatoriu farmacistul îi va propune pacientului medicamentul oferit gratis. În cazul în care persoana refuză preparatul respectiv, aceasta va fi informată despre alte medicamente disponibile, compensate parţial.

Dacă la momentul solicitării medicamentul gratuit lipseşte în farmacie, acesta urmează să fie pus la dispoziţia pacientului în termen de 72 de ore de la adresare.

De asemenea, farmaciile, prestatorii de servicii medicale sunt obligaţi să plaseze la loc vizibil lista medicamentelor oferite gratis în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Fluxul de știri
0