Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mascații de la CNA încheie săptămâna de lucru cu o reținere într-un mega-dosar

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii CNA au efectuat vineri o reținere într-un dosar în care un om al legii este bănuit că ar fi distrus probe dintr-un alt dosar

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului de Poliţie Centru a fost reţinut de procurorii Anticorupţie şi CNA. Poliţistul este bănuit că ar fi înlăturat probe din dosarul contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
CNA s-a luat de capul Poliției de Patrulare. Vezi pe cine a încătușat

Astăzi, în urma acţiunilor de urmărire penală, poliţistul a fost reţinut, iar pe fapta descrisă au fost iniţiate două cauze penale – pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. 

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani de detenție, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În prezent, ofiţerul se află în custodia CNA, cazul fiijnd cercetat de Procuratura Anticorupţie.

Anul trecut, 49 de poliţişti au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie. În anul curent, au fost documentate 18 cazuri ce vizează angajaţi ai poliţiei.


Fluxul de știri
0