Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revoltător: Femei obligate să facă sex pentru a primi un vaccin

© REUTERS / Olivia AclandLaborator, vaccin - Imagine Simbol
Laborator, vaccin - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci, poate chiar și sute de femei au fost obligate să „plătească” pentru vaccinul Ebola cu... rapoarte sexuale.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Femeile din Republica Democratică Congo care au dorit să obțină un vaccin experimental împotriva celei de-a doua epidemii de „Ebola” au fost exploatate sexual, potrivit unui raport realizat în baza rezultatelor unui proiect de vaccinare al Organizației Mondiale a Sănătății.

Participanții la studiu privind vaccinarea împotriva „Ebola” au alertat autoritățile cu privire la faptul că femeile au fost solicitate să presteze „servicii sexuale” în schimbul vaccinului, transmite The Guardian.

Elena Neaga - Sputnik Moldova
Vaccinul antigripal în sarcină. Cât de sigur este acest vaccin pentru gravidă și copil?

„Congo are o istorie îndelungată de violență sexuală și exploatare a femeilor și a fetelor”, a declarat Trina Helderman, consilier-senior în domeniul sănătății și alimentației „ONG Medair”. Autoritățile din Congo nu au instituit măsuri de securitate pentru a proteja femeile și fetele.

Ministerul Sănătății din Congo a făcut un apel public, îndemnând cetățenii să raporteze pe oricine care oferă tratament sau vaccinare în schimbul unor sume de bani sau „rapoarte sexuale”.

OMS este îndemnată să emită o alertă globală privind focarul de Ebola din Republica Democratică Congo - peste 800 persoane au fost infectate, iar peste 500 au decedat în ultimele șase luni.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0