Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tranzitul gazelor rusești prin Ucraina a crescut cu 26 %

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaStația de comprimare a gazelor din Ucraina
Stația de comprimare a gazelor din Ucraina - Sputnik Moldova
Abonare
Gazele naturale care tranzitează teritoriul ucrainean au ajuns în Moldova și țările Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Volumul gazelor rusești transportate prin Ucraina în țările UE și în Moldova a crescut în ianuarie 2019 cu 26%, față de aceeași perioadă a anului 2018, se spune în comunicatul serviciului de presă al companiei „Ucrtransgaz”, publicat marți.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Gaze mai ieftine cu 25% pentru Moldova: Ce a discutat Igor Dodon cu șeful Gazprom - Video

„Volumul gazelor din Federația Rusă care tranzitează teritoriul Ucrainei spre țările europene și Moldova constituie 7,6 miliarde de metri cubi. În comparație cu ianuarie 2018 volumul tranzitului a crescut cu 1,6 miliarde de metri cubi sau cu 26%”, se menționează în comunicat.

În afară de aceasta, potrivit datelor companiei, în ianuarie curent Ucraina a importat 0,2 miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce constituie cu 69% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut (0,6 miliarde de metri cubi). Totodată, consumul de gaze în ianuarie, în expresie anuală, a scăzut cu 1%, până la 4,4 miliarde de metri cubi, iar exploatarea gazelor a crescut cu 1%, până la 1,8 miliarde de metri cubi.

Fluxul de știri
0