Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transnistria intenționează să-și deschidă reprezentanțe la Kiev și Bruxelles

Abonare
După reluarea activității reprezentanței oficiale a Transnistriei în Federația Rusă, transnistrenii intenționează să extindă numărul țărilor în care să-și deschidă astfel de organizații.

TIRASPOL, 12 feb – Sputnik, Irina Leahova. Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski,a pus problema în fața așa-numitului minister de externe al regiunii de a deschide reprezentanțe oficiale ale Transnistriei la Kiev și Bruxelles. Această decizie a fost inspirată de reluarea cu succes a activității reprezentanței Transnistriei la Moscova, care a fost inaugurată oficial în ianuarie 2019.

Transnistrien - Sputnik Moldova
Politică
De ce Tiraspolul și-a deschis azi reprezentanță oficială la Moscova

„Ceea ce la început poate să pară irealizabil devine, cu timpul, o normă a vieții”, a menționat Krasnoselski, vorbind despre deschiderea reprezentanțelor la Kiev și Bruxelles.

Liderul Transnistriei a subliniat necesitatea apariției reprezentanței oficiale în capitala Federației Ruse, considerând acest fapt o mare realizare a anului care s-a scurs.

„Este foarte important că cetățenii Transnistriei care locuiesc în Federația Rusă au un punct de sprijin și un loc unde să solicite ajutor în soluționarea problemelor pe care le au, fără a mai vorbi deja de dezvoltarea relațiilor reciproce economice, culturale și umanitare dintre Transnistria și Rusia”, a punctat Krasnoselski.

Reprezentanța din Moscova are statut de instituție a Transnistriei în străinătate și se subordonează așa-numitului minister de externe al regiunii. Sarcinile acestei instituții includ acordarea de ajutor locuitorilor Transnistriei și stabilirea relațiilor culturale, umanitare, socioeconomice ș. a., menținerea contactelor directe cu instituțiile puterii de la Moscova, interacționarea cu organizații obștești, schimbul de informații.

Prima reprezentanță transnistreană la Moscova a apărut în anul 2005. Funcțiile ei erau puse atunci pe seama Centrul de Cooperare "Transnistria" – organizație obștească înregistrată oficial pe teritoriul Federației Ruse. La începutul anului 2012, activitatea acestei structuri a fost suspendată.

Fluxul de știri
0