Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Telefoanele care radiază cel mai mult: Modele populare, în top

CC0 / Pixabay / Pexels / Smartphone
Smartphone  - Sputnik Moldova
Abonare
Telefoanele și smartphone-urile sunt dispozitive pe care le deține fiecare dintre noi, însă există mai multe riscuri în utilizarea lor.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Pe lângă autonomie, opțiuni, sisteme de operare și specificații, telefoanele mai sunt „apreciate” și în baza radiației pe care o emit.

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Telefoanele mobile vor putea fi utilizate la bordul avioanelor

Majoritatea dispozitivelor mobile de pe piaţă nu sunt foarte periculoase, însă multe dintre ele emit o doză de radiație, care poate provoca efecte negative asupra sănătății.

Printre telefoanele mobile care emit cele mai multe radiaţii se regăsesc modele de la Xiaomi, HTC, OnePlus, Apple, Google și altele.

SAR (doza de radiație) este măsurată pentru capul și corpul utilizatorului, însă cea mai mare influență, radiația o are asupra capului.

Problemele care pot apărea din cauza unei valori SAR prea mari sunt – durerile de cap, oboseală, senzația de căldură în zona urechii și chiar senzații de iritare a pielii.

Young woman using a smartphone - Sputnik Moldova
Avertizare: Smartphone-ul, un pericol pentru sănătate - iată de ce

Potrivit unei statistici recente, pe primul loc în topul telefoanelor care emit doze de radiații mari se găsește smartphone-ul chinezesc „Xiaomi Mi A1”. Acesta este urmat de alt telefon chinezesc „OnePlus 5T”. Pe locul trei și patru s-au plasat încă două telefoane chinezești – „Xiaomi Mi Max 3” și „OnePlus 6T”.

Topul continuă cu HTC U12 life, Xiaomi Mi Mix 3, Google Pixel 3 XL, OnePlus 5, iPhone 7, Xperia XZ1 Compact, HTC Desire 12, Google Pixel 3, OnePlus 6, iPhone 8, Xiaomi Redmi Note 5 şi ZTE AXON Mini 7.

Telefoanele care înregistrează cea mai mică doză de radiație sunt – „Samsung Galaxy S8”, „Samsung Galaxy S9”, „LG Q6” și ZTE Axon Elite.

Majoritatea telefoanelor sigure sunt de la compania coreeană „Samsung”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0