Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noutatea zilei: Fracțiunile parlamentare vor avea propriul ”cod” de activitate

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 14.12.2018
Заседание Парламента 14.12.2018  - Sputnik Moldova
Abonare
Cu regulament propriu: Cum își vor desfășura activitatea în viitorul Parlament fracțiunile și grupurile parlamentare.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Fracțiunile și grupurile parlamentare vor avea propriul regulament de activitate, începând cu legislatura a XXI-a a Parlamentului. Regulamentul-tip al fracțiunilor sau grupurilor parlamentare din cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost aprobat la ultima ședință a Biroului Permanent.

Парламент  - Sputnik Moldova
Politică
Pe viitorul Președinte al Parlamentului îl așteaptă unele surprize

Regulamentul-tip al fracțiunilor transpune prevederile Regulamentului Parlamentului și cele ce derivă din practica parlamentară. Acesta cuprinde capitole ce vizează scopurile, principiile și atribuțiile fracțiunii, organizarea activității acesteia, drepturile și obligațiile membrilor, alegerea și atribuțiile conducerii, ședințele fracțiunii.

Regulamentul fiecărei fracțiuni sau grup parlamentar va fi aprobat concomitent cu constituirea fracțiunilor și va fi prezentat Secretarului general al Parlamentului pentru a fi înregistrat.

Documentul a fost elaborat de către Direcția generală juridică a Parlamentului cu suportul proiectului PNUD.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, fracţiunile parlamentare sunt alcătuite din cel puțin 5 deputați, se constituie în termen de 10 zile după constituirea legală a Parlamentului şi funcţionează în baza regulamentului propriu.

Fluxul de știri
0