Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Vezi ce făcea un grup criminal, specializat în contrabanda de medicamente

© Pixabay / MatvevnaMedicamente
Medicamente - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii și ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au anihilat o grupare criminală.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Activitatea unui grup infracțional specializat în contrabandă cu produse farmaceutice cu substanța ,,Botulinum A toxin” și ,,Acidum Hyaluronicum” a fost deconspirată de oamenii legii.

Potrivit oamenilor legii, suspecții, în perioada 2015 – 2018, urmărind scopul obținerii unui profit nejustificat, au elaborat un plan infracțional. Planul presupunea trecerea ilegală peste frontieră a produselor farmaceutice care conțin substanța activă toxina botulinică și acid hyaluronic.

Pe teritoriul Republicii Moldova produsele erau  comercializate persoanelor ce practică activitate de cosmetologie.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor de investigație, procurorii au stabilit organizatorul schemei de contrabandă – el s-a dovedit a fi un cetățean ucrainean, în vârstă de 38 de ani. Aceasta folosea așa numiții "curieri” din orașul Tiraspol, cât și din municipiul Chișinău pentru transportarea ilegală a bunurilor peste frontiera Republicii Moldova.

ограбление - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală, anihilată de oamenii legii: Vezi ce făceau indivizii în țară – Foto

Ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat  percheziții la persoanele implicate în schemă, inclusiv la clinicile și cabinetele cosmetologice precum și la domiciliile persoanelor care injectează soluțiile menționate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate produse cosmetologice injectabile care conțin substanța activă de toxina „botulinică” și „acid hyaluronic”, caiete de evidență a activităților ilegale și mijloace bănești.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru contrabandă, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Fluxul de știri
0