Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertismentul Inspectoratului Național de Patrulare: Sunt vizați toți șoferii (Video)

© Photo : INPPoliția de Patrulare
Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații INP sunt prezenți pe drumurile naționale, pentru supravegherea şi prevenirea unor evenimente neplăcute în trafic.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. În momentul de față, în unele zone ale țării persistă ceață și cad precipitații sub formă de ninsoare.

Зима  - Sputnik Moldova
Iarna revine: Ninge abundent în Chișinău - cum va fi vremea în zilele următoare (VIDEO)

Potrivit INP, pe șosele din țară se circulă fără dificultăți, iar drumuri blocate nu sunt înregistrate, cu excepția șoselei Chișinău – Leușeni, în apropiere de localitatea Stejăreni, unde sunt blocate mai multe camioane de mare tonaj și se circulă pe o singură bandă.

Inspectorii de patrulare sunt prezenți pentru fluidizarea traficului și însoțesc autospecialele la lucrările de deszăpezire a drumurilor.

În acest context, poliția precizează că anume în astfel de condiții meteorologice pe carosabil se formează polei, iar din cauza ceții scade vizibilitatea – riscul de producere a accidentelor rutiere este sporit.

Pentru a evita orice gen de evenimente neplăcute în trafic, INP recomandă șoferilor:

  • cuplați centurile de siguranță;
  • adaptați permanent viteza la condițiile de drum;
  • folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic;
  • păstraţi în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • nu vă angajați în depășiri neasigurate.

Totodată, pietonii sunt îndemnați să traverseze numai la trecerile pietonale și nu prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

Fluxul de știri
0