Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, îl laudă pe Marian Lupu

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova Igor Dodon
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că, odată cu mumirea lui Marian Lupu la șefia Curții de Conturi, instituția dată va avea de câștigat. Șeful statului are cuvinte bune la adresa lui Marian Lupu.
Președintele țării, Igor Dodon, îl laudă pe Marian Lupu

"Cu domnul Lupu am activat în blocul economic al Guvernului, este decizia lui pe care o stimez și îl respect pentru că am fost colegi. Chiar dacă am avut relații mai încordate pe timpul când dumnealui era parte a guvernării, tot timpul am avut un respect reciproc. Îl consider un statalist, un profesionist și cred că această insituție va avea de câștigat cu venirea lui Marian Lupu", a declarat președintele Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Vor fi demiși toți cei numiți în funcții recent de Parlament

Marian Lupu are o vastă carieră politică. La începutul anilor 2000 Lupu deține un șir de funcții în Guvern. Mai întâi, este viceministru al Economiei, iar mai apoi este numit prin decret prezidențial ministru al Economiei.

În 2005 devine deputat în Parlament pe lista Partidului Comuniștilor, deși nu era membru de partid, iar mai apoi a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

În anul 2009 Marian Lupu a părăsit Partidul Comuniștilor și a devenit la scurt timp președinte al Partidului Democrat din Moldova.

În 2010 Lupu a fost ales de Alianța Pentru Integrare Europeană  în funcția de președinte a Parlamentului și președinte interimar a Republicii Moldova. Ulterior a fost depuat și președintele fracțiunii PDM în Parlament.

Recent, Legislativul l-a numit pe democratul Marian Lupu în funcția de președinte al Curții de Conturi. Mandatul președintelui Curții de Conturi este de cinci ani.

Autor:Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0