Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Igor Dodon: Vor fi demiși toți cei numiți în funcții recent de Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova Igor Dodon
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că mulți din cei care au fost numiți recent de Parlament în funcții pentru șefia unor instituții ar putea avea un mandat destul de scurt între 3 sau 5 luni de zile
Dodon: Vor fi demiși toți cei numiți în funcții recent de Parlament

Șeful statului a calificat deciziile Parlamentului drept un gest de trișare și a unei atitudini incorecte în chestiunea numirii în diferite funcții în conducerea instituțiilor care se află sub control parlamentar.

’’Aceasta este o atitudine incorectă față de următorul legislativ și față de alegători. Eu cred că abordarea pe care a avut-o majoritatea parlamentară este una foarte greșită și denotă o lipsă de stimă. Dacă știți că plecați pentru ce încercați să numiți oameni în funcție pe 3,4 sau 5 ani înainte.

Președintele Igor Dodon și ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Dialog strategic Moldova - SUA: Discuție oficială dintre Igor Dodon și Dereck J. Hogan

Președintele Dodon este convins că următorul legislativ, noua majoritate parlamentară poate schimba orice, inclusiv cadrul legal.

’’La sigur, va fi o altă majoritate parlamentară, unii își vor da demisia singuri, alții vor fi demiși prin modificarea legislației. Dacă vor fi oameni care merită, vor fi evaluați de noua majoritatea parlamentară. La modul practic mulți din cei care au fost numiți recent ar putea avea un mandat destul de scurt de între 3 sau 5 luni de zile,’’ a precizat Șeful Statului.

Recent, Parlamentul i-a confirmat în funcție pe cinci directori noi la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, pe directorul general și doi membri ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. De asemenea, Legislativul a numit un nou președinte al Curții de Conturi și a adoptat structura organizatorică și efectivul limită de personal al Consiliului Concurenței. Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat pe 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

Autor:Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0