Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție șoferi! Camerele de supraveghere a traficului rutier trec în proprietate privată

© Sputnik / Miroslav RotariCamere de supraveghere video trafic auto
Camere de supraveghere video trafic auto - Sputnik Moldova
Abonare
Camerele de monitorizare a traficului rutier trec în proprietate privată. Dezvoltatorul își asumă obligația de a investi în sistem, iar sumele adunate din amenzi vor fi transmise agentului economic.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Camerele de monitorizare a traficului rutier vor trece în gestiunea unui partener privat. 

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini

Guvernul a aprobat astăzi cerințele privind selectarea acestuia, precum și condițiile parteneriatului public-privat care prevede crearea Sistemului automatizat de supraveghere a siguranței publice și rutiere.

Astfel, partenerul privat își va asuma cheltuielile pentru exploatarea și întreținerea tehnică a sistemului și va face investiții în acest scop, în valoare de aproximativ 21 milioane de euro.  Perioada optimă de recuperare a banilor de către partenerul privat este de 25 de ani.

”Recuperarea se va efectua din contul aplicării amenzilor pentru încălcările înregistrate de noul sistem, iar după finalizarea contractului, sistemul va fi transmis în stare bună partenerului public”, potrivit hotărârii de guvern.

Crearea Sistemului presupune instalarea camerelor de monitorizare și supraveghere video în locurile de interes public, înregistrarea automată a încălcărilor regulilor de circulație rutieră pe drumurile Republicii Moldova, ceea ce va permite evaluarea în timp real a situației în oraș și pe drumurile naționale și reducerea numărului accidentelor rutiere prin disciplinarea participanților la trafic.

Numărul, funcționalitatea și cantitatea exactă a unităților de monitorizare, precum și necesitățile de amenajare a teritoriului urban urmează a fi determinate la etapă de proiectare.

Fluxul de știri
0