Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус  - Sputnik Moldova
Abonare
În trei zile, de la introducerea noilor reguli de circulație rutieră, 19 șoferi din Moldova au rămas fără permise de conducere și fără mașini.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik.  Din data de 14 decembrie, de când a intrat în vigoare Legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, 19 șoferi au rămas fără permis de conducere. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), acești conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan.

Doar în acest sfârșit de săptămână, agenții de patrulare au documentat 14 șoferi în stare de ebrietate la volan.

”Conducătorii auto continuă să circule în stare de ebrietate la volan, doar în acest weekend inspectorii de patrulare au stopat în trafic 14 șoferi în stare de ebrietate, care au fost documentați și înlăturați de la volanul mașinii”, precizează INP.

Potrivit noilor reguli, dacă șoferii vor fi documentați în stare de ebrietate alcoolică la volanul mașinii, atunci le va fi suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță și fără drept de conducere.

Tot din 14 decembrie, mașina șoferului documentat în stare de ebrietate este ridicată și transportată la parcarea specială. Tarifele de transportare vor fi de 250 de lei, plus 50 de lei ora de parcare.

Șoferii cărora li s-a anulat permisul de conducere li se va permite să obțină unul nou abia peste 4 ani de la sentință definitivă. Aceștia vor mai fi obligați să susțină repetat examenul auto: proba teoretică și practică. Asta se va întâmpla doar după ce vor merge la un curs de instruire antialcool. Acesta va fi de 20 de ore și va costa 4000 de lei.

Fluxul de știri
0