Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Uniunea Europeană are nevoie de Rusia pentru a face faţă SUA şi Chinei

© REUTERS / Morris Mac MatzenGerhard Schröder
Gerhard Schröder - Sputnik Moldova
Abonare
Europa are nevoie de potențialul Rusiei și, cel mai important, de piața și de resursele naturale ale ţării pentru a rezista în faţa unor superputeri precum China și Statele Unite, a spus fostul cancelar german Gerhard Schroeder într-un interviu pentru Spiegel.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a explicat de ce Europa are nevoie să aibă relaţii bune cu Rusia.

„Dacă noi, europenii, dorim să supraviețuim politic și economic între astfel de superputeri precum Statele Unite și China, nu putem face acest lucru fără potențialul Rusiei. Avem nevoie de piața țării și, în primul rând, de resursele ei”, a declarat Schroeder într-un interviu pentru Spiegel.

Potrivit fostului cancelar german, președintele rus Vladimir Putin încearcă să construiască relații cu țările occidentale bazate pe egalitate și respect, dar a fost respins în mod repetat când a încercat să comunice cu Europa.

Президент РФ В. Путин выступил на заседании Архиерейского собора РПЦ - Sputnik Moldova
Politică
Putin: Rusia va apăra libertățile cetăţenilor, inclusiv cea religioasă

„Dar aceasta este o mare șansă pentru noi acum. Ar trebui să încercăm să reconectăm Rusia cu Uniunea Europeană și Occidentul. Pentru a realiza acest lucru, sunt necesare, fără îndoială, schimbări atât în politica rusă, cât și în cea occidentală”, a adăugat Schroeder.

În același timp, Schroeder a subliniat că nu a spus niciodată că Rusia nu a avut probleme. Potrivit fostului cancelar, Rusia are probleme de care trebuie să se ocupe, dar acesta nu trebuie să fie un motiv pentru a ataca Moscova.

În 2014, relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat pe fondul presupusei implicări a Moscovei în conflictul din Ucraina și în reunificarea Crimeii cu Rusia.

Statele membre ale UE, inclusiv Franța, au impus mai multe runde de sancțiuni asupra sectoarelor energetice, bancare și de apărare ale Rusiei, precum și asupra unui număr de oficiali ruși. Rusia a negat acuzațiile și a introdus un set de contramăsuri ca răspuns la restricțiile impuse de Occident.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0