Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Rusia va apăra libertățile cetăţenilor, inclusiv cea religioasă

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил на заседании Архиерейского собора РПЦ
Президент РФ В. Путин выступил на заседании Архиерейского собора РПЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia nu urmăreşte să se amestece în chestiunile bisericești ale Ucrainei, dar își rezervă dreptul de a face „totul” pentru a apăra libertățile oamenilor, inclusiv credința lor religioasă, a declarat președintele Putin la o întâlnire cu clerul ortodox.

BUCUREŞTI, 31 ian – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit, în cadrul unei întruniri cu clerul ortodox, la schisma Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

„Guvernul rus consideră că orice amestec în chestiunile bisericești este inacceptabilă, am respectat și vom respecta independența vieții bisericești, mai ales într-o țară suverană vecină”, a declarat joi Putin la întâlnirea cu conducătorii mai multor biserici ortodoxe, care s-au adunat la Moscova.

„Totuşi, ne rezervăm dreptul de a reacționa și de a face totul pentru a proteja drepturile omului, inclusiv libertatea de cult”, a adăugat preşedintele rus, citat de RT.

Schisma din Ucraina nu are „nimic de-a face cu credința”, a mai declarat Putin, care a spus că aceasta servește exclusiv intereselor politicienilor și seamănă doar „ură și intoleranță”

„Are loc o imixtiune flagrantă în viața bisericii, ca și cum inițiatorii [acestei imixtiuni] au învățat de la ateii secolului trecut, care au alungat credincioșii din temple, au atacat și au persecutat clerul”, a spus președintele.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Fluxul de știri
0