Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tehnologii avansate: Rusia dezvoltă un tun de ultimă oră pentru tancurile „Armata”

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaTanc - Imagine Simbol
Tanc - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a-și echipa tancurile Armata, Rusia a decis să dezvolte un nou tun mai eficient decât cele din prezent, potrivit unei reviste militare rusești.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Rusia dezvoltă un tun sofisticat, proiectat să doteze viitoarele tancuri grele Armata, anunţă revista ministerului rus al Apărării.

Пуск баллистической ракеты ОТРК Искандер-М с полигона Капустин Яр - Sputnik Moldova
Mass-media din SUA: Ce armă a Federației Ruse este mai înfricoşătoare decât cea nucleară

„Armamentul tancurilor naționale se bazează pe calibrul de 125 mm. În ultimii 40 de ani, tunurile au suferit câteva modificări care i-au îmbunătăţit caracteristicile tactice și tehnice. În prezent, dezvoltăm un nou tun cu o eficiență sporită pentru viitorul tanc Armata”, precizează publicația.

Anterior, s-a anunțat că tancul rusesc T-14 Armata de ultimă oră va intra în testări în 2019.

T-14 este singurul tanc de a treia generație din lume. Este proiectat pentru confruntări strânse, putând înfrunta ofensiva unităților motorizate, fiind capabil să distrugă fortificațiile inamicului și personalul militar al acestuia.

Fluxul de știri
0