Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău am văzut de toate, dar asta este prea de tot – Foto

© Sputnik / Sergiu PraporșcicAu parcat în intersecție
Au parcat în intersecție  - Sputnik Moldova
Abonare
Știm că în Chișinău fiecare parchează așa cum îl taie capul, nimeni nu mai respectă regulile și indicatoarele de circulație rutieră. Dar felul în care a parcat șoferul acestui Mercedes depășește orice limite.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Omul a parcat mașina jumătate de pe carosabil și jumătate pe gazon, chiar în intersecție. Și încă în ce intersecție – în una dintre cele mai mari și mai aglomerate din municipiul Chișinău: bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt cu străzile Ion Creangă, Henri Coandă și Calea Ieșilor.

Am fotografiat astfel mașina șoferului buclucaș încât să nu i se vadă numerele de pe plăcuțele de înmatriculare. Și asta pentru că în această zonă întotdeauna este o mare problema să găsește un loc de parcat. Respectiv, omul a fost forțat să recurgă la acest pas, care este, mai curând, un gest disperat, decât unul tupeist. Așa că ne-am spus că de ce să-l mai streseze polițiștii cu amenzile lor, dacă omul și așa a fost stresat că nu avea unde parca și întârzia la lucru.

Carne de porc comercializată pe marginea drumului - Sputnik Moldova
Societate
În Chișinău am văzut de toate, dar asta chiar întrece orice măsură

Același lucru îl putem spune și despre șoferul BMW-ului.

Vestea proastă pentru toți cei care își parchează mașinile în perimetrul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt este că, în curând, nu va mai fi nici un loc de parcare. Și asta pentru că autoritățile Capitalei au plan năstrușnic: să creeze o bandă doar pentru transportul public.

Și culmea, nu doar pe artera principală a orașului, ci și pe alte două străzi extrem de importante: Aleksandr Pușkin și Bănulescu-Bodoni.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci vă asigurăm că traficul va fi infernal în centrul Capitalei, un ambuteiaj continuu, de dimineața până seara.

Autoritățile Capitalei nu pot să înțeleagă un lucru simplu, ca rezervi o bandă doar pentru transportul public, trebuie să o construiești, nu să scoți din circuit una deja   existență. Căci acum și așa avem ambuteiaje infernale pe cele trei străzi, dar ce va fi când acestea se vor mai lipsi încă de câte o bandă sens? S-a gândit cineva la acest lucru? Eu cred că nu.

Așa că imaginile pe care le-am surprins în această dimineață pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu două mașini parcate jumătate pe carosabil, jumătate pe gazon și aproape că în mijlocul intersecției, vor fi tot mai multe de acum încolo.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0