Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comitetul Paralimpic Rus va redeveni membru al IPC

© SputnikParalimpici ruși
Paralimpici ruși - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia a fost anunțată de către Andrew Parsons, președintele IPC, în cadrul unei conferințe de presă ținută la Bonn.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) este gata să reaccepte Comitetul Paralimpic Rus (RPC) în cadrul acestei organizații, începând cu 15 martie, informează R-Sport.

Zimbru - Sputnik Moldova
Sport
Veste proastă pentru fotbaliștii de la „Zimbru” - Dizolvarea echipei

Această decizie a fost anunțată de către președintele IPC, Andrew Parsons, în cadrul unei conferințe de presă ținută la Bonn.

„RPC a dat dovadă de perseverență. Am dori să-i salutăm pe paralimpicii ruși. RPC a demonstrat că s-a schimbat radical, iar acum acest lucru trebuie demonstrat întregii lumi”, a spus reședintele IPC.

Totodată, drepturile RPC au fost restabilite condiționat. În declarația organizației mondiale este indicat că rușii trebuie să respecte un șir de criterii după restabilire. Comitetul Paralimpic Internațional a promis să supravegheze toate acțiunile Comitetului Paralimpic Rus până la 3 decembrie 2020.

Cu toate acestea, paralimpicii ruși vor putea participa la Jocurile din 2020 și 2022 sub drapelul de stat.

Relațiile dintre RPC și IPC

Rusia a fost suspendată temporar din competițiile internaționale paralimpice în august 2016, din cauza scandalului legat de dopaj.

Sală de sport - Sputnik Moldova
Sport
Schimbări importante în activitatea școlilor sportive din Moldova

În septembrie 2018 suspendarea a fost prelungită din cauza neîndeplinirii unor cerințe ale comitetului internațional, unul dintre ele fiind restabilirea în drepturi a Agenției Antidoping Ruse.

Pe 20 septembrie WADA a restabilit statutul cu drepturi depline al Agenției Antidoping Ruse.

Pe 4 februarie RPC a declarat că a îndeplinit 67 de condiții din foaia de parcurs privind restabilirea apartenenței la IPC.

Astăzi au fost îndeplinite încă două condiții.

„Însă paralimpicii ruși sunt și vor rămâne sportivii care vor fi cel mai strict verificați în mișcarea paralimpică”, se spune în comunicatul IPC de pe Twitter.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0