Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Veste proastă pentru fotbaliștii de la „Zimbru” - Dizolvarea echipei

© Sputnik / OsmatescoZimbru
Zimbru - Sputnik Moldova
Abonare
Echipa moldovenească de fotbal „Zimbru”, odată faimoasă, poate să dispară.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Fotbaliștii formației de fotbal „Zimbru” au aflat despre dizolvarea echipei și încetarea activităților sale. 

Acest lucru a fost anunțat la o întâlnire organizată la clubul de fotbal, cu participarea directorului general al clubului, Alexandru Oprea, și a directorului sportiv, Alexei Popa.

Membrii echipei au fost anunțați că au dreptul de a negocia fără restricții transferurile către alte cluburi, în ciuda duratei contractelor încheiate cu „Zimbru”.

Între timp, veteranul echipei „Zimbru” și fostul vicepreședinte al Federației moldovenești de Fotbal Ion Testemițeanu a solicitat sprijinirea clubului de fotbal pentru a preveni dispariția echipei. Pe pagina sa de Facebook, el a cerut fanilor și sportivilor să se adune la porțile stadionului clubului și să atragă atenția asupra situației deplorabile din fotbalul moldovenesc.

"Să nu ne lăsăm să distrugem puținul care a rămas bun în țară. "Zimbru" este cel mai vechi club de fotbal, are peste 70 de ani, iar din cauza problemelor financiare de natură dubioasă - va fi închis. Mulți jucători moldoveni considerau o onoare să joace în acest club. Dizolvarea clubului va pune capăt dezvoltării în fotbalului în Moldova", a scris Testemițanu.

Participarea clubului „Zimbru” în cadrul noului sezon al Diviziei Naționale depinde de faptul dacă vor fi găsiți sponsori noi.

Fluxul de știri
0