Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pensionarii din Moldova vor primi o alocație unică de 600 de lei

© SputnikПенсионеры
Пенсионеры - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Beneficiari vor fi persoanele care primesc pensii și alocații sociale de stat ce nu depășesc 2 000 de lei.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Persoanele care beneficiază de pensii și alocații sociale de stat ar putea primi un suport unic în sumă de 600 de lei. Parlamentul a aprobat proiectul în prima lectură, cu voturile majorității deputaților prezenți la ședință.

деньги  - Sputnik Moldova
Din februarie, pensia unor anumite categorii de pensionari crește cu până la 5000 de lei

Beneficiari vor fi persoanele care primesc pensii și alocații sociale de stat ce nu depășesc 2 000 de lei. De suport unic vor beneficia persoanele care primesc pensii pentru limita de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați, pensii ale militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii ale participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, precum și beneficiarii de alte alocații sociale stabilite în sistemul public de pensii până la 1 aprilie 2019.

Potrivit estimărilor, peste 600 de mii de persoane vor beneficia de acest suport unic.

Achitarea ajutorului de 600 de lei va fi efectuată de Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale. Cheltuielile de implementare a legii vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Pentru a intra în vigoare proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0