Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Parlamentul se întrunește joi în ședință plenară

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului Permanent.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Prima ședință plenara din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului va avea loc joi, 7 februarie, la ora 11.00. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului Permanent.

”Probabil, va fi prima și ultima ședință din această sesiune, luând în considerare că suntem în toiul campaniei electorale și preferabil este să nu acordăm această platformă pentru dezbateri electorale în Parlament”, a declarat Candu.

Agenda ședinței deputaților va fi una destul de încărcată. Pe ordinea de zi figurează mai multe numiri. Este vorba de cei cinci directori noi la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, dar și numirea unui noi președinte al Curții de Conturi.

De asemenea, Parlamentul urmează să ia act de demisia unor deputați să adopte structura organizatorică și efectivul limită de personal al Consiliului Concurenței.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Marian Lupu este candidatul pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

Deputații urmează să voteze în primă lectură și unele proiecte sociale. Este vorba despre acordarea unui ajutor financiar unic de 600 de lei pensionarilor cu o pensie de până la 2 mii de lei și proiectul de lege privind prestațiile sociale pentru copii care prevede alocarea a câte 200 de lei lunar tuturor copiilor din țară, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat pe 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0