Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul deceselor din cauza gripei în Moldova a ajuns la 13

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора
Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei anunță că în Republica Moldova situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie. Doar săptămâna trecută patru persoane au decedat din cauza gripei.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), în perioada octombrie 2018 - 3 februarie 2019 au fost înregistrate 13 cazuri de deces confirmate cu prezența virusului gripal A(H1N1). Patru dintre victime au decedat săptămâna trecută: două persoane sunt din Chișinău, una din raionul Ungheni și una din raionul Șoldănești. Nicio persoană dintre acestea nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ - Sputnik Moldova
Douăsprezece persoane au murit din cauza gripei în Moldova

”La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie”, anunță Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei.

În săptămâna 28 ianuarie - 3 februarie, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 471 de cazuri la 100 de mii de populație, depășind pragul epidemic de 315,88 la 100.000 populație.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 348 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 65 confirmate de laborator.

Tot în această perioadă au fost documentate 16726 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 573 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

În perioada 1 octombrie 2018 - 3 februarie 2019, au fost înregistrate 889 cazuri gripă, 157628 de cazuri de IACRS și 8181 de cazuri de SARI.

Tradiții și obiceiuri populare în Moldova: Șezătoarea>>>

Fluxul de știri
0