Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Liderul Transnistriei s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul Rusiei, Kozak

© Sputnik / Екатерина Штукина / Accesați arhiva multimediaDmitri Kozak
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Abonare
Reglementarea diferendului transnistrean, misiunea forțelor de menținere a păcii, deschiderea reprezentanței Transnistriei la Moscova și colaborarea economică au constituit temele principale ale discuției dintre Krasnoselski și Kozak.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, și reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru relațiile comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak, au discutat un spectru larg de probleme actuale, a comunicat pentru Sputnik serviciul de presă al administrației de la Tiraspol.

Встреча Игоря Додона и Вадима Красносельского - Sputnik Moldova
Politică
Totalurile întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski - Video

„O atenție aparte a fost acordată tematicii deschiderii la Moscova a reprezentanței Transnistriei. Krasnoselski a vorbit de scopuri, sarcini, de planurile imediate și cele pe termen lung ale noii instituții diplomatice”, a informat serviciul de presă citat.

Participanții la întâlnire au aceeași opinie vizavi de faptul că reprezentanța este un element important al colaborării strategice cu Rusia.

Krasnoselski și-a exprimat deosebita recunoștință față de conducerea Rusiei pentru sprijinul acordat operațiunii de menținere a păcii la Nistru, care, pe parcursul a 27 de ani, asigură pacea și securitatea în zonă.

În cadrul discuției părțile au acordat atenție situației create în procesul de negocieri. Printre sarcinile prioritare a fost menționată necesitatea de a stabili o colaborare interbancară.

Cei doi consideră că contactele bilaterale sunt productive. Ei au convenit să continue colaborarea constructivă. Vadim Krasnoselski și-a exprimat recunoștința față de conducerea Rusiei și poporul rus pentru atenția și susținerea acordate Transnistriei.

Urmăriți mai multe știri Sputnik Moldova pe ok.ru.

Fluxul de știri
0