Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au încercat să-i ducă de nas pe polițiștii de frontieră moldoveni, însă iată ce au pățit

© Sputnik / Miroslav RotariFrontiera
Frontiera  - Sputnik Moldova
Abonare
Doi conaționali de-ai noștri au vrut să treacă frontiera țării având asupra lor acte de identitate false cu care urmau să se legitimeze ca cetățeni români în Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au deconspirat planurile a doi moldoveni, care au vrut să se legitima în calitate de cetățeni ai României pe teritoriul Uniunii Europene. Asupra lor au fost depistate două cărți de identitate românești cu semne de falsificare, ascunse în buzunarul interior al hainei și în încălțăminte.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Fost polițist de frontieră, lider al unei grupări criminale – Detalii

Incidentele au fost semnalate în seara zilei de ieri, pe sensul de ieșire din țară, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Vito. În timpul controlului de frontieră, doi dintre pasageri nu și-au putut justifica prezența în țările de destinație ale Uniunii Europene, motiv pentru care au fost supuși verificărilor suplimentare.

Astfel s-a constatat că cei doi cetățeni moldoveni în vârstă de 21 și respectiv 25 de ani aveau intenția de a se legitima cu acte perfectate ilegal, pe teritoriul Belgiei și Germaniei.

”Primul document care prezenta semne vizibili de falsificare a fost depistat în buzunarul interior al maioului, iar celălalt în încălțăminte”, scrie Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Fenomen periculos: Afacerea ilegală care le scapă autorităților?>>>

Interogați, tinerii au afirmat că nu știu nimic despre actele depistate și au refuzat să ofere informații suplimentare. Acestora le-a fost permisă trecerea frontierei doar după întocmirea proceselor verbale de constatare. Angajații Poliției de Frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiune.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0