Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Venezuela: Reacție la declarațiile lui Trump privind o posibilă intervenție militară a SUA

© AFP 2022 / JUAN BARRETOПрезидент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото.
Президент Венесуэлы Николас Мадуро. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Caracasul condamnă declarațiile lui Donald Trump, potrivit cărora scenariul privind trimiterea trupelor americane în Venezuela este „una dintre opțiunile” discutate, a declarat vicepreședintele Republicii Bolivariene.

BUCUREŞTI, 4 feb – Sputnik, Doina Crainic. Venezuela condamnă declarația facută ieri de Donald Trump la CBS privind opțiunea intervenției militare a SUA, a declarat vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodriguez.

„Poporul venezuelean îşi va păzi granițele țării lui și nu va permite nicio intervenție străină, indiferent din partea cui vine. Nu vă îndoiți că dacă va avea loc un atac, vom răspunde”, a avertizat Jorge Rodriguez, citat de Sputnik France.

President Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Venezuela: un examen de capacitate al multipolarității în fața dictatului global

Întrebat de CBS despre o posibilă trimitere a trupelor americane în Venezuela și o justificare a acestei măsuri prin apărarea „intereselor de securitate națională”, Donald Trump a confirmat că nu exclude acest scenariu. Preşedintele american a subliniat că nu vrea să vorbească despre acest lucru, dar că este cu siguranță „una dintre opțiuni”.

Administrația americană controlează opoziția din Venezuela, susţine Caracas.

De asemenea, Jorge Arreaza, șeful diplomației venezuelene, a comentat declaraţia lui Donald Trump despre o eventuală intervenție militară a SUA.

„Prin faptul că ameninţă că va trimite forțele militare, ceea ce încalcă Carta ONU, Donald Trump confirmă că conduce o lovitură de stat. Opoziția venezueleană este controlată de Trump”, a declarat ministrul.

Juan Guaido, demis pe 22 ianuarie din funcția de președinte al Adunării Naționale a Venezuelei prin decizia Curții Supreme, s-a autoproclamat a doua zi „președintele în exercițiu” al țării. Donald Trump l-a recunoscut ca „președinte interimar”.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, susține puterea legitimă din Venezuela

Nicolas Maduro a declarat că Statele Unite au încercat să organizeze o lovitură de stat în Venezuela și a întrerupt relațiile diplomatice cu țara pe 23 ianuarie. Maduro l-a descris pe Guido ca fiind un „președinte neconstituțional”.

La 27 ianuarie, Franța, Spania, Germania, Regatul Unit și Belgia au anunțat că vor fi dispuşi să-l recunoască pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei dacă nu vor fi anunțate alegeri în opt zile.

Maduro șochează: „Trump a ordonat guvernului şi mafiei columbiene asasinarea mea”>>>

Pe 2 februarie, Nicolas Maduro a propus organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0