Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată câte buletine de vot au fost tipărite pentru diasporă - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru diasporă, atât pentru alegerile parlamentare, cât şi pentru referendumul din 24 februarie, vor fi tipărite 1 milion 981 de mii 200 de buletine de vot.

Chișinău, 3 feb - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru moldovenii stabiliţi în străinătate. 

Парламент - Sputnik Moldova
Zece pe un loc: Aproape o mie de candidați luptă pentru cele 101 fotolii din Parlament

În total, pentru diasporă, atât pentru alegerile parlamentare, cât şi pentru referendumul din 24 februarie, vor fi tipărite 1 milion 981 de mii 200 de buletine de vot. Potrivit CEC, numărul a fost estimat de Ministerul de Externe şi Consiliile Electorale celor trei circumscripţii pentru moldovenii stabiliţi în străinătate, scrie presa locală. 

Potrivit deciziei Guvernului, pentru diasporă vor fi deschise 125 de secţii de votare, cu 25 mai multe faţă de precedentele alegeri. 42 dintre acestea vor fi în cadrul misiunilor diplomatice. La aceste alegeri, aproximativ 625 de mii de moldoveni din diasporă sunt aşteptaţi la urne.

În 24 februarie, alegătorilor vor fi propuse câte patru buletine de vot: pentru circumscripţia naţională, cea uninominală, dar şi două buletine pentru întrebările în cadrul referendumului consultativ. Moldovenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 61, dar şi dacă vor să-i demită pe aleşii poporului care nu-și îndeplinesc angajamentele.

Fluxul de știri
0