Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

”Pasta fresca” produsă la Cărpineni: Povestea unor moldoveni reveniți din Italia

Abonare
Un moldovean care a muncit 16 ani în Italia a revenit acasă și a inițiat o afacere în domeniul pastelor făinoase.

Este amar gustul străinătății. Cunosc acest lucru o mulțime de conaționali de-ai noștri care muncesc de ani de zile în Europa. Mulți și-ar dori să revină acasă, dar puțini se încumetă să dezvolte aici afaceri.

Sergiu Chirinciuc a muncit 16 ani în Italia și a decis, împreună cu familia, că a venit timpul să revină pe meleagurile natale. Nu a stat mult pe gânduri și a inițiat o afacere în domeniul în care se pricepe cel mai bine. Și-a propus să aducă moldovenilor gustul pastelor italiene.

”Am avut ocazia să capăt experiență într-un laborator de producere a pastelor făinoase în Italia. Am lucrat 10 ani. Am căpătat experiența necesară. Când am ajuns la un anumit nivel am decis că este posibilitatea și am putea să deschidem o afacere în Republica Moldova”, a declarat antreprenorul pentru Sputnik Moldova.

Una dintre cele mai mari dificultăți cu care se confruntă antreprenorul este faptul că materia primă pe care o folosește la producerea pastelor nu se poate găsi în Moldova. Astfel, este nevoit să o importe din Italia.

”La noi în țară producția pe care o folosim nu este. Noi folosim numai materie primă importată din Italia. Făina. Noi folosim făină de grâu dur care se produce doar în Italia”, a declarat afaceristul.

Pastele produse la Cărpineni, Hâncești sunt pe piața din Moldova de doi ani. Antreprenorul a reușit să semneze contracte de colaborare cu mai multe centre comerciale de unde pot fi cumpărate produsele. Prețul acestora este destul de ridicat, întrucât întrunesc toate cele mai înalte standarde ale calității.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK.

Fluxul de știri
0