Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume

© Sputnik / Стрингер / Trecere la banca de fotografiiПуск баллистической ракеты ОТРК "Искандер-М" с полигона Капустин Яр
Пуск баллистической ракеты ОТРК Искандер-М с полигона Капустин Яр - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Trump a fost nevoit să meargă spre o confruntare cu Rusia din cauza situației politice interne din SUA, însă renunțarea la INF ar putea amenința pacea din lume, consideră deputatul turc, Öztürk Yılmaz.

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Denunțarea tratatului Forțelor Nucleare Intermediare va agrava și mai mult divergențele între Rusia și SUA, acest lucru amenință pace din lume și necesită eforturi diplomatice din partea ambelor părți pentru diminuarea tensiunilor, a declarat agenției RIA Novosti deputatul parlamentului turc, Öztürk Yılmaz.

Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу - Sputnik Moldova
Politică
Putin: Rusia își suspendă participarea la INF

“Decizia unilaterală a SUA de a ieși din INF va spori tensiunea între cele două state, precum și va anula toate eforturile depuse anterior pe acest subiect. Cea mai bună cale ar fi păstrarea INF și în cadrul lui să fie eliminate contradicțiile existente. Totuși, în pofida deciziei luate, continui să cred că vor fi depuse eforturi diplomatice îndreptate spre păstrarea acestui acord și spre evitarea instabilității, amenințării în adresa păcii, cursei înarmărilor și alte efecte negative”, a declarat deputatul.

Potrivit lui, președintele SUA a luat decizia de ieșire din INF fiind determinat de situația politică internă, în condițiile presiunilor exercitate asupra lui de establishmentul american.

„În condițiile create Trump este nevoit să meargă la o confruntare cu Rusia. Unele cercuri americane încearcă că insufle Europei ideea că Rusia reprezintă o amenințate și în acest fel SUA vor juca un rol mai mare în politica europeană. În ceea ce privește măsurile de răspuns ale Rusiei, aici e nevoie nu doar de niște reacții simetrice, dar și de o revenire la masa negocierilor”, consideră politicianul.

“Cred că Turcia poate veni cu un îndemn către ambele părți de a depune eforturi diplomatice pentru soluționarea acestei probleme”, a adăugat Öztürk Yılmaz.

Fluxul de știri
0